Denizli Ziyareti

Örnek salmalara dost ziyaretleri

Moderatörler: Forum Admin, Rahmi Bozkır

Mesajgönderen Niyazi Ertürk » 29 Ara 2006 10:43

Merhaba,

Antalya'dan kalkıp gelen Turgay Güröz Abim ve Serkan Ağır Arkadaşıma ben de şahsım adına teşekkür ediyorum. Dolapçı ırkının hem kostüm hemde performans açısından güzel örneklerinin artık Antalya'da da olduğunu bilmek ve ehil kişilerce yetiştirilecek olması gerçekten mutlu ediyor beni. Böyle güvercin aşığı insanların ziyaretimize gelmesi durumlarında kümesimde 1000 tane güvercin olmasını arzuluyorum. 2-3 çift yerine gelen arkadaşlarımıza 10-15 çift güvercin verebilmek için !

Buradan şunu da söylemek isterim ki malum sezon itibariyle pek yavru yok bende. Ancak gelecek sezon çıkacak yavrularımdan daha takviye edeceğim Serkan Arkadaşımı. Artı Turgay Abime de Altınbaş sözüm var. Nasip olursa seneye Karaçil ve Kan Krımızı Dolapçı sayısını arttırmak için çaba göstereceğim. Diğer renkler de (Gümüş, Gökçil, Altınbaş, Akçil, Morçil v.s) ikişer üçer çoğalırlar nasılsa.

Bu arada kış mevsiminde olmamızdan dolayı gündüzler kısa tabii ki. Ve ancak 3 istasyon yapabildik. Aslında yazın olsaydı 7-8 kümese çıkarabilirdik bu sayıyı. Ama Serkan'ın da dediği gibi zamanın nasıl aktığını hem birbirinden güzel Dolapçıları seyrederken hem de muhabbet ederken anlamak mümkün değil. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiverdi zaman. Ama inşaallah bu muhabbetimizi Antalya'da ve Kumluca'da devam ettireceğiz.

İnternette Kumluca ilgili bilgilere baktım da iklim olarak çok güzel bir yer Kumluca. Kışların çok soğuk olmaması da Antalya ölçeğinde üretimin hızlı olacağını düşünüyorum. Narenciye ve seracılık konusunda müthiş bir potansiyelin olduğu da bir gerçek. Serkan'ın getirdiği portakalların tadına baktım da gerçekten pazarda satılanlardan çok farklı. Herşey için teşekkürler.

Resim

Resim

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Niyazi Ertürk
Destek Ekibi Üyesi

Irklar: Dolapçı, Denizli Bangosu (Azman)
Doğum Tarihi: 08 Haz 1965

Mesajgönderen İskender Damgacı » 29 Ara 2006 10:56

Merhabalar

Turgay Abiciğim, baş köşemizde yer etmiş bir büyüğümüzsün. Dolapçı yetiştiren tüm arkadaşlar olarak bu konuda hem fikiriz. Samimiyetin ve ırkı tanıtmadaki coşkunla bize gayret veren dinamo gibisin :D Birlikte geldiğiniz Serkan arkadaşımızda pırıl pırıl bir insanmış, tanışmaktan çok mutlu oldum. Sizi az kalsın donduracaktık değil mi :lol: Erdal ve Niyazi kardeşleriminde dediği gibi ziyaretinizin tekrarını kısmetse baharda yapalım. Daha çok arkadaşımızı ziyaret ederiz. Sizinle görüşmek ve sohbet etmek çok keyifliydi. En kısa zamanda tekrar bir araya gelelim...

O günün kadrosu:
Resim
Serkan Ağır, Hüseyin Aydın, Bendeniz, Ahmet Üatal, Niyazi Ertürk, Erdal Üimen ve Turgay Güröz
ResimResimResim
Büyük dedesinin ismini bilmeyen kimilerine Dolapçı'nın 800 yılından bahsedince ağır gelmiş olabilir, pardon!..
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen Polat BULANIK » 29 Ara 2006 11:19

Sohbetlerinizi ve paylaşımlarınızı sanal ortamdan bile takip etmek büyük bir keyif. Niyazi Abi ve İskender Abi birçoğumuza bilgi ve tecrubeleri ile dolapçı gerçeğini daha iyi görmemizi sağlayan büyüklerimizin başında geliyorlar, Turgay Abi ise farklı bir kulvarda... ne mi ? açılmış bu yolda dolapçı merakı oluşanlara gönlündeki Dolapçı aşkı meşalesi ile diğer meraklıların gönüllerine taşımak. Ben bile halen Turgay abi birşey yazdığında şahlanırım :wink:

İskender Abi demiş ki "Turgay Abiciğim, baş köşemizde yer etmiş bir büyüğümüzsün. Dolapçı yetiştiren tüm arkadaşlar olarak bu konuda hem fikiriz. Samimiyetin ve ırkı tanıtmadaki coşkunla bize gayret veren dinamo gibisin" Ağzına ve eline sağlık :lol:

Serkan kardeşime de bu gezi vesilesi ile camiamıza hoş geldin demek isterim. Hoşgeldin...

Bu sohbetlerin, gezilerin ve paylaşımların artarak devamını dilerim. Sağlıcakla kalın....

Üok değerli Turgay Abicim gezinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Tüm katılımcı arkadaşlara
Kullanıcı avatarı
Polat BULANIK
Deneyimli Üye

Mesajgönderen Burhan » 29 Ara 2006 12:05

Selam Arkadaşlar,

Ellerine sağlık Turgay abii ne güzel fotograflamışsın kendimi orada zannetdim bir an.Fotoğraftaki arkadaşların yüzlerine bir baktınız mı hiç ne kadar mutlu güleryüzlü dost canlısı insanlar,Muhabbetlerinin güzelliği yüzlerine yansımış.Bu soğuk kış gününde içimizi ısıttınız güler yüzünüzle güvercinlerinizle hepinize TEşEKKÜRLER arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
Burhan
Üyeliği Durdurulmuştur

Dön Salma Ziyaretleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir