Antalya'dan kalkıp gelen Turgay Güröz Abim ve Serkan Ağır Arkadaşıma ben de şahsım adına teşekkür ediyorum. Dolapçı ırkının hem kostüm hemde performans açısından güzel örneklerinin artık Antalya'da da olduğunu bilmek ve ehil kişilerce yetiştirilecek olması gerçekten mutlu ediyor beni. Böyle güvercin aşığı insanların ziyaretimize gelmesi durumlarında kümesimde 1000 tane güvercin olmasını arzuluyorum. 2-3 çift yerine gelen arkadaşlarımıza 10-15 çift güvercin verebilmek için !
Buradan şunu da söylemek isterim ki malum sezon itibariyle pek yavru yok bende. Ancak gelecek sezon çıkacak yavrularımdan daha takviye edeceğim Serkan Arkadaşımı. Artı Turgay Abime de Altınbaş sözüm var. Nasip olursa seneye Karaçil ve Kan Krımızı Dolapçı sayısını arttırmak için çaba göstereceğim. Diğer renkler de (Gümüş, Gökçil, Altınbaş, Akçil, Morçil v.s) ikişer üçer çoğalırlar nasılsa.
Bu arada kış mevsiminde olmamızdan dolayı gündüzler kısa tabii ki. Ve ancak 3 istasyon yapabildik. Aslında yazın olsaydı 7-8 kümese çıkarabilirdik bu sayıyı. Ama Serkan'ın da dediği gibi zamanın nasıl aktığını hem birbirinden güzel Dolapçıları seyrederken hem de muhabbet ederken anlamak mümkün değil. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiverdi zaman. Ama inşaallah bu muhabbetimizi Antalya'da ve Kumluca'da devam ettireceğiz.
İnternette Kumluca ilgili bilgilere baktım da iklim olarak çok güzel bir yer Kumluca. Kışların çok soğuk olmaması da Antalya ölçeğinde üretimin hızlı olacağını düşünüyorum. Narenciye ve seracılık konusunda müthiş bir potansiyelin olduğu da bir gerçek. Serkan'ın getirdiği portakalların tadına baktım da gerçekten pazarda satılanlardan çok farklı. Herşey için teşekkürler.