Selam dostlar
17.06.2006 C.tesi günü İskender beyle sözleşmemiz üzerine Denizli' ye ziyarete gittim. Tabiki bu arada TGYB' nin diğer özelliğinden bahsetmeden edemeyeceğim. Ülkemizin değişik bölgelerinden diğer yetiştiricilerle tanışma imkanımızda oluyor. TGYB' ye bu hizmetinden ötürü teşekkürler.
Neyse sağolsun İskender Damgacı beni garajdan aldı. Çok hoş sohbeti olan alçakgönüllü bir şahıs. Daha sonra Niyazi Ertürk' ü ziyaret ettik. Kümesi ve kuşları kuşçuluğa yakışır, halde. Bu tür kümesleri görmeyeli uzun zaman olmuştu. Nizyazi beyle tanıştık, kuşlarını gördük, İskender beyin kanlarından dolapçıları. Ayrı bir kümeste Ersin beyin döneklerini gördüm. Güzel kuşlar Allah için. Sağolsunlar beni çok iyi misafir ettiler. Yemekti çaydı sohbetti derken, kümes ziyaretlerine devam ettik. M.Ali beyin kümesine baktık, kendisi dönek yetiştiricisi. Kuşlarını uçurup döndürdü, bir göz ziyafeti çektik. ardından Erdal beydi sanırım onun kümesine devam etti yolculuğumuz dolapçılarını gördük uçurdu seyrettik kötü sayabilceğimiz bir olayla kaşılaştık kuşların birini şahin aldı. Ancak gülerek karşıladılar böyle şeylere alışmışlar yapacak birşey yok sağlık olsun deyip geçtiler. En son İskender beyin assolistlerini ziyaret ettik. Tüm gezdiğimiz kümesler örnek sayılacak kümesler güvercin dergisi için tümünü resimledik. Ancak İskender beyin dolapçıları ayrı bir keyif verdi.
İskender bey Dolapçıları ve Denizli bangolarını üretmeyi kendine vazife edinmiş vefa borcu saymış biri. Mütevazi. Dolapçıları hep duydum TGYB de ancak hiç görmemiştim. O ne kuşlar dönüşleri, duruşları, dalışları, uçuşları ayrı bir keyif. İskender bey emeğinize sağlık diyorum. Gerçekten bu kuşlar ve kümes size yakışmış. Bu kadar keyiften sonra 20.30 civarında otobosü yetişmek için toparlandık. İskender bey önceden bir koli edinmişti. Ziyaret sonrası 4 adet dolapçısını 2 adet yetişkin 2 adet yavru olmak üzere paketledi üretmem için bana hediye etti. Sağolsun bu kuşları üretebilirsem keyfin geri kalanını kümesimden sürdüreceğim. Otobüsten alıp tüm ziyaretleri tamamladıktan sonra İstanbul' a dönmek üzere beni otobüse bindirdiler.
Güvercin dergisinde detaylardan bahsedeceğim. Nevar ki burada yazmadan da edemedim. Önce TGYB diyorum. Güvercinler ve kuşçuluk gelişimi içinde güvercin dergisini desteklemek gerekir diye sohbetin ve keyfin geri kalanını dergiye ayırıyorum.
Sayın TGYB önce size daha sonrada başta İskender Damgacı olmak üzere Niyazi Ertürk, M.Ali ve Erdal beye tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Efendim herkeze saygılar sonsuz teşekkürler...