FOTOĞRAFLARLA 1.AZMAN (DENİZLİ BANGOSU) YARIŞMASI

Yarışmalar, Festivaller ve Gösteriler bölümü

Moderatörler: Forum Admin, Rahmi Bozkır

FOTOĞRAFLARLA 1.AZMAN (DENİZLİ BANGOSU) YARIŞMASI

Mesajgönderen İskender Damgacı » 12 Mar 2006 3:22

Resim

Resim
İlk organizasyonumuza çiçek gönderme nezaketinde bulunan kardeş derneğimiz BURSA GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLERİ DERNEĞİ Başkanı Ruşan Turan arkadaşımıza ve derneğin tüm üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Resim
Safkan Azman (Denizli Bangosu) mevcudu 50 civarında tahmin ediliyordu. Yarışmamıza toplam 36 üstün vasıflı Denizli Bangosu katıldı.

Resim
Yarışmamızın maskotu Mavilim adlı güvercin Rümeysa Bozkurt'un omuzunda
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen İskender Damgacı » 12 Mar 2006 3:25

Resim

Resim

Resim
Organizasyonumuza toplam 45 üyemiz ve misafirlerimiz katıldı. Teşekkürlerimizle...
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen İskender Damgacı » 12 Mar 2006 3:28

Resim
Dernek Başkanımız Niyazi Ertürk açış konuşmasında misyonumuzu anlattı.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen İskender Damgacı » 12 Mar 2006 3:36

Resim
Derneğimiz üyesi Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Hayri Ün Azman üretiminde yol gösterici konuşmasını yapıyor.
(Duvardaki Projeksiyon görüntülerinin alınabilmesi için fotoğraflardan bazıları flaşsız çekilmiştir)

Resim
Nesli tükenmekte olan güvercin ırklarının üretiminde uygulanması gereken temel prensipler projeksiyon aracılığıyla yetiştiricilerimize aktarılıyor.

Resim
Pamukkale Üniversitesi AB Projeler Sorumlusu Doç.Dr. Yılmaz Özmen yetiştiricilerimize üniversite olarak nasıl katkı sağlayabileceklerini açıklıyor.
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen İskender Damgacı » 12 Mar 2006 3:47

Resim
Denizli İl Tarım Müdürlüğü'nden gözlemci olarak organizasyonumuza katılan Sayın Veteriner Hekim Ömer Faruk Altun derneğimize üye olacağını ve başta patent ve tescil olmak üzere tüm çalışmalarımızın geliştirilmesi adına birlikte çaba göstereceğimizi açıkladı.

Resim
Veteriner Hekim Ömer Faruk Altun'a şükranlarımızla...

Resim
Yine Pamukkale Üniversitesi'nden Doç.Dr. Şevket Civelek derneğimiz ile üniversite arasında köprü görevi göreceklerini ve hedeflerimize ulaşmamız için destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen İskender Damgacı » 12 Mar 2006 3:55

Resim
Sayın Doç.Dr. Yılmaz Özmen'e şükranlarımızı sunuyoruz.

Resim
Gecemizde güvercin yetiştiricilerinin kaynak sitesi TGYB - Türkiye Güvercin Yetiştiricileri Birliği tüm üyelerimize tanıtılıyor.

Resim
Değerli üyemiz Dr.Hayri Ün'e özverili çalışmalarından dolayı başkanımız Niyazi Ertürk tarafından plaket takdim edilirken.
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen İskender Damgacı » 12 Mar 2006 4:06

Resim

1. Azman (Denizli Bangosu) Irk Güzelliği Yarışması Sonuçları:

1.lik : İskender Damgacı (92.34 Puan)
2.lik : Yılmaz Açıkgöz (87.10 Puan)
3.lük : İrfan Bozkurt (82.36 Puan)
Özel Hakemler Ödülü: Ahmet Mıhçılar
Özel Yetiştirici Ödülü: Süleyman Karasülük

Resim

Resim
1. Azman (Denizli Bangosu) Irk Güzelliği Yarışması Birincisi - 2006
Dereceye giren diğer güvercinlerin fotoğrafları ve tanıtım yazısı yakında TGYB sitesinde yayınlanacaktır.

Resim
VE ASIL SONUÇ !..

Resim
Denizli Güvercin Evi Derneği
Genel Sekreter
İskender DAMGACI
Kullanıcı avatarı
İskender Damgacı
Destek Ekibi Üyesi

Mesajgönderen kenan » 12 Mar 2006 10:20

selam.
katılmasamda merakla bekledim resimlere zevkle baktım harika bi iş cıkarmışınız canı gönülden tebrik ederim.
İnşallah bundan sonra daha bilincli yetiştiriciliklere imzanızı atarsınız türkiyenin ve türkiyeye has tüm güvercinlerin buna ihtiyacı var .
saygılarımla
Abdullah başat
istanbul
kenan
Aktif Üye

Mesajgönderen ferahzade » 12 Mar 2006 11:45

Güvercin yetiştiricileri camiası adına böyle güzel bir organizasyona aracılık ettğiniz için hepinizi en samimi duygularla selamlarım.

Bakıyorum da minik güvercin severler şimdiden güzel bir örneklik görmüşler hayatları boyunca unutmayacaklarına emin olabilirsiniz.

Gelmeyi çok istememe rağmen nasip olmadı. İnşallah başka yapılanmalarda buluşmak üzere diyip tekrardan sizleri kutlarım.

''Bir şeyi kavratmanın en iyi yolu onu örnekle göstermektir.''
ferahzade
Arşiv Yazarı

Irklar: ÇORUM ÇIPLAK, MARDİN
Doğum Tarihi: 01 Oca 1968

Mesajgönderen selcuk » 12 Mar 2006 20:11

herşeyiyle örnek teşkil edecek ve ülkemiz güvercin yetiştiriciliğinde yeni bir çığır açan böylesine iyi hazırlanmış bu organizasyonda emeği geçen tüm dostları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.emeğinize sağlık..
selcuk
selcuk
Forum Denetim Uzmanı

Irklar: posta-oyun taklacısı-sus taklacısı
Doğum Tarihi: 29 Eki 1969

Mesajgönderen bayraktar87 » 13 Mar 2006 0:06

bu güvercinleri neye göre birinci ikinci seçiyolar uçuşuna bakıyolarmı sadece renk mi
ama güzel görüntüler
Kullanıcı avatarı
bayraktar87
Aktif Üye

Mesajgönderen Niyazi Ertürk » 13 Mar 2006 9:54

Merhaba,

Denizli Güvercin Evi Derneği olarak gerçekleştirmiş olduğumuz ilk organizasyonumuzda, yetiştirici arkadaşlarımızla olmanın mutluluğunu yaşadık. Denizli'de ilk olarak yapılan bu organizasyonda Denizli Bangosu Irkımızın farklı kriterlere göre kostüm özellikleri dikkate alınarak derecelendirmesi yapıldı. Katılımcı arkadaşların heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Misafir olarak gelen arkadaşlarımız ise derneğe üye olma koşullarını ve daha sonra ne gibi faaliyetler yapılacağını sordular. Kümes ekipmanları, ilaçların temini gibi beklentileri olduğu sohbet ortamında aktarıldı. Yeni arkadaşlarla tanışma ortamı güzeldi.

Bana göre böyle bir ortamın oluşturulması önemliydi. Denizli'deki güvercin yetiştiricileri eminim ki gelecekte çok daha güzel faaliyetlerle bir arada olmaya devam edecekler.

Bu arada belirtmek isterim ki Denizli Bangosu, geçmişte Dönek ırkı ile birlikte uçurulan ve pırıltıyı gördüğünde kümese doğru süratle dalarak Döneğe kılavuzluk eden bir ırk olarak hizmet vermiş bir güvercin ırkıdır. Kümes üzerinden fazla açılmadan uçmasıyla bilinir. Ancak günümüzde bu uygulamaya pek rastlanmıyor.
Kullanıcı avatarı
Niyazi Ertürk
Destek Ekibi Üyesi

Irklar: Dolapçı, Denizli Bangosu (Azman)
Doğum Tarihi: 08 Haz 1965

Mesajgönderen Kemal Alkaya » 13 Mar 2006 10:08

Tebrikler

Darısı diğer derneklerimizin ve güvercin severlerin başına. Tanıtım ve organizasyon izlediğimiz kadarı ile çok güzel oldu.

İnşallah diğer yarışmalarda bulunmak (Denizli'de)ve sizlerle tanışmak nasip olur.

Sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Kemal Alkaya
Forum Denetim Uzmanı

Irklar: Dönek, kelebek, dolapçı, azman.
Doğum Tarihi: 30 Mar 1967

Mesajgönderen postacı » 13 Mar 2006 12:05

Merhaba arkadaşlar derneğinizin son derece kısa özgeçmişine rağmen dernek yönetiminde yer alan arkadaşlarımızın engin tecrübesi ve gayretli çalışmaları sayesinde bana göre bu güne kadar yapılmış olan en güzel organizasyonlardan birine imza attınız. Camiamızın imaj problemi ancak sizin yaptığınız gibi örnek teşkil edecek organizasyonlar sayesinde düzeleceğine inanıyorum. Aksi taktirde hem kuşlarımızın hemde bizlerin sağlığını tehdit eden dumanlı kahve köşelerinde yapılan yarışmalar bazı insanlara rant sağlamanın dışında hiçbir olumlu amaca hizmet etmediğini belirtmeden geçemiyeceğim. Yarışmada puanlama sisteminde kullandığınız denizli bangosunun standart çalışması bütün kostüm özellikli kuşlara mükemmel bir örnek teşkil edecek nitelikte. Bu örnek herşeyden önemlisi seçilecek kuşun nasıl ve hangi vasıflar göz önüne alınarak değerlendirildiğini son derece güzel bir biçimde açıklamaktadır. Bütün bu verileri üst üste koyduğumuzda sizleri tebrik etmek için kullanmam gereken kelimeyi inanın şeçemiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum herzaman böyle olun, sizin örnek davranışınız umarım hepimize örnek olur.
TEŞEKKÜRLER DENİZLİ İYİKİ VARSINIZ

Saygılar
Rahmi Bozkır
Kullanıcı avatarı
postacı
Destek Ekibi Üyesi

Irklar: Posta Güvercini
Doğum Tarihi: 29 May 1960

Mesajgönderen Takla » 13 Mar 2006 12:41

Kisacik zamanda yaptiginiz bu essiz özverili calismalarinizi basindan beri heyecanla takip ediyordum ve bugün resimlere bakarken inanin öyle mutlu oldum öyle gururlandim ve dedim ki kendi kendime "demek ki bir kac kisi, bir seyi gercekten istesin bir araya gelince olmayacak bir sey yok" Bu gayretinizin, davanizin hic bitmemesi ümidi ile....
Takla
İlgili Üye

Sonraki

Dön Festivaller

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir